Planinarenje

Vila Sunce – Boračko jezero

Boračko Jezero se nalazi pod masivima Prenja, planine koja je okrenula Neretvu prema jugu, planine koja zaustavlja mediteransku klimu s juga – planine koja ima mnogo uticaja na zivot u ovom dijelu Hercegovine. I baš na tu planinu ukoliko imate želju nasi vodici će Vas povesti. Ovo nije nekaadrenalinska tura ali sigurno jedna od onih koja će Vas u potpunosti stopiti s prirodom. Ovo je tura za svakoga od nas, jedna tura puno svježeg zraka, netaknute prirode, nevjerovatnih boja. Tura koja će Vas ostaviti bez daha.

Jednodnevni izlet na planinu Prenj bi izgledao ovako:

Poslije doručka terenskim vozilima prebacili bismo se do samog podnozja najvecih vrhova Prenja – Tisovica. Nakon 2-3h vožnje već bismo bili spremni za šetnju od Tisovice do Vrutka (uzvišenje na Tisovici) – lagana šetnja od sat i pol vremena i onda na Vrutku užina sa fenomenlanim pogledom na vrhove koje ćemo poslije skupa osvojiti. Poslije užine na Vrutku krećemo na nama najinteresantniji vrh Prenja – Zelena Glava 2155m. Uz malo više napora na samom vrhu smo za 3 sata. Mjesto sa kojeg vidite Konjic, s druge strane Mostar a s treće čak i dio Sarajeva, a ukoliko je vrijeme jako dobro mozda cak i obale Jadranskog mora. Sam povratak je nesto brđi, tj nakon 4 sata setnje – silaska obroncima Prenja, nakon toga još 2 sata voznje terencima već smo opet u apartmanima, ispod Zelene Glave, niži za nekih 1700 m.
Tura na Zelenu Galvu je samo jedna iz naše ponude, u dogovoru s Vama izabrati ćemo najbolje riješenje za svakoga od Vas.